رئیس دانشگاه ملی مهارت:

آموزش مهارت باید بر مبنای نیاز صنعتگران باشد

شیراز - رئیس دانشگاه ملی مهارت گفت: چاره ای نداریم جز اینکه آموزش را به دل صنعت برده و تلاش کنیم نیاز صنعتگران را با مهارت آموزی برطرف کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا زمانی صبح یکشنبه در آئین تکریم و معارفه سرپرست جدید دانشگاه مهارت استان فارس با اشاره به مباحثی در خصوص ضرورت آموزش های مهارتی، گفت: یکی از شاخص های اصلی توسعه یافتگی میزان مهارت های آموزشی نیروی انسانی آن جامعه است.

وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده، تنها 7 درصد از نیروی کار کشور از مهارت های لازم برخوردار هستند، ادامه داد: متأسفانه تا قبل از برنامه ششم توسعه، دانشگاه ها و مراکز آموزشی برای تولید مدرک تأسیس و راه اندازی می شدند اما از اواسط برنامه ششم و همچنین برنامه هفتم توسعه این مسیر تغییر یافته و به سمت مهارتی شدن آموزش ها پیش رفت.

زمانی با تاکید بر این موضوع که در برنامه پیش رو باید 40 درصد دانشجویان پایان دوره دانشگاه ها را دانشجویانی تشکیل دهند که مهارت های لازم را فرا گرفته اند، افزود: این قانون خوب مجلس را زمانی می توانیم اجرا کنیم که از حمایت های لازم برخوردار باشیم.

رئیس دانشگاه ملی مهارت کشور گفت: بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه ها یا شغل مناسب با رشته خود را پیدا نمی کنند یا در مسیر کار چندان موفق نیستند که این امر نشان می دهد در زمان تحصیل آموزش منطبق با بازار کار را نیاموخته اند.

وی با بیان اینکه بسیاری از این نقایص را دانشگاه ملی مهارت می تواند برطرف کند، ادامه داد: این امر میسر نخواهد بود مگر اینکه در سرفصل های آموزش خود دوره های کوتاه مدت مهارت را به صورت تجربی فراگیرند.

زمانی افزود: چاره ای نداریم جز اینکه آموزش را به دل صنعت ببریم و با صنعتگران همراه شده و خواسته های آنها را بشنویم و ببینیم صنایع چه نیازی را طلب می کنند تا بر اساس همان نیازها نیروی کار تربیت کرده و آموزش دهیم.

رئیس دانشگاه ملی مهارت کشور گفت: دانشگاه باید از بخش صنعت سفارش بگیرد که چه نوع مهارتی را نیاز دارد و بعد از آن دانشجو تربیت کرده و آموزش دهد.

زمانی در پایان با بیان اینکه که با رایزنی های انجام شده مقرر گردید اختیارات لازم به استان ها تفویض شود تا کارها با سرعت و دقت بهتری انجام شود، تصریح کرد: با همکاری یکدیگر باید وفاق و همدلی به مفهوم واقعی ایجاد شود.

نظرات

captcha